VGSW Huizen

H44 
Ik fiets terug van college. Het is koud buiten dus ik rijd zo hard ik kan naar huis. Zodra ik de voordeur opendoe, hoor ik muziek uit de woonkamer komen. En ik ruik koffie. “Ha Daan! Koffie?!” hoor ik één van m’n huisgenoten zeggen. “Ja lekker” is mijn antwoord en ik plof op de bank. Door de ramen heen hoor ik het geroezemoes van winkelende mensen, het is heerlijk om hier thuis te komen.

H44 staat in de Hoogstraat – hartje centrum – en is al 35 jaar een VGSW-huis, daarmee is het het oudste huis van de vereniging. Centrum van ons huis is de grote woonkamer. Het is er gezellig: er zijn vaak mensen thuis en verenigingsleden komen langs voor een kop koffie overdag en biertje ‘s avonds. Voor jaargroepseten, thema-avonden en bijbelkring is er altijd plaats, net als voor huisfeesten, borrel s en andere VGSW-activiteiten. ’s Zomers eten we als huisgenoten of met onze jaargroep op het dakterras. En niets is ver weg: met 5 minuten lopen staan we midden in het Torckpark, in de supermarkt of op het busstation en in 10 minuten fietsen zijn we op de uni. Ja, het leven op H44 is goed.

Boerderei 
Stelt u eens voor dat u vanuit Wageningen de moeite neemt om richting Rhenen te fietsen. Wat u onderweg aantreft, is geweldig! Eerst fietst u door een landbouwgebied, om aan te komen in een buurtschap, waar de capitulatie waarschijnlijk getekend is. Daar treft u aan het linkerhand het toppunt van uw reis, namelijk de Boerderei! Dit stulpje heeft momenteel drie bewoners. De deur staat altijd open voor een kopje koffie of thee, een spel, een biertje of een goede maaltijd. Verder kan er ook heerlijk gezond of een vuurtje (waarbij de bomen van de buren niet gespaard worden) gestoken worden in de veel te grote tuin, een feestje gevierd worden in de schuur en wandelingen gemaakt worden door de Geldersche vallei. Het avontuur eindigt met een frikandel uit de pan, om u weer kracht te geven uw tocht voort te zetten.

Honk 4 
Honk 4 is een VGSW-huis in hartje centrum waar maar liefst 6 VGSW-ers wonen. Elise, Vera, Jord, Peter, Johan en Joanne vermaken zich hier opperbest. Gezellig samen lunchen en avondeten, spontaan ijsjes eten en relaxed borrelen met friko’s en soms een spontaan nerfgungevecht zijn dingen die de Honk 4 sfeer typeren. Zelfs het douchen is episch met onze lichtgevende douchekop. Regelmatig gebeurt het dan ook dat er met het licht uit wordt gedoucht, goed voor het milieu en een ervaring om nooit te vergeten. Dat er geen officiële woonkamer op honk 4 te vinden is, is geen probleem. We lopen namelijk vaak genoeg elkaars kamer binnen, waardoor een woonkamer helemaal niet nodig is. Onze huishamster Vladimir is de huisvader van Honk 4. Vladje is altijd gezellig wakker wanneer we soms rond middernacht pas thuiskomen.

Heerenhuysch

Hoi,
Wij zijn de vrouwen van het Heerenhuysch!
Een prachtig huis op de tweede verdieping waar iedereen zich thuis voelt. Thee leuten (of koffie) is iets wat we graag doen. Ook houden we ervan om af en toe samen een film te kijken. Onze bank is heel erg fijn en de beste plek daarvoor.
Dit vrouwenhuis is nodig binnen de VGSW om met onze vrouwelijkheid de boerse lompheid binnen de vereniging nog iets te reduceren. Daarnaast voorzien wij elke man die dat nodig heeft van een eenmalige strijkcursus om het VGSW overhemd mooi te kunnen houden.
Wij zijn het levende bewijs dat chocola gelukkig maakt en iedereen is welkom om dat met eigen ogen te zien en ook eens te proberen.  
Hopelijk tot snel!
Janicke, Inge, Joëlle en Marieke

De Graanschuur
De Graanschuur, ook wel bekend als de “Graansffcuur”, is het jongste huis der VGSW. Met het imposante al overziend uitzicht is dit huis gelegen in de Nude. De heren van de graanschuur leven in harmonie samen in deze residentie. 


Huisfeiten
– Elke week gaan er minimaal 4kg appels doorheen
– Toetje wordt van het bord gegeten
– De frikandellen worden immer gebakken in het tosti-ijzer
– Betreed voor binnen treden de trap
– Iedereen is welkom voor een borrel
– Er is altijd brood in de vriezer
– Woensdag is marktdag