Student Alpha

Sinds september 2016 organiseren de vier Christelijke verenigingen van Wageningen (CSFR, Ichthus, NSW en VGSW) en ICF (International Christian Fellowship) gezamenlijk dé enige echte Studenten Alphacursus van Wageningen. Deze Alphacursus bestaat uit een Nederlandse en internationale groep.

De Alphacursus is een cursus waarin je op zoek gaat met anderen naar de zin van het leven en de basis van het christelijke geloof. Tijdens circa negen interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt. Daarnaast is er een weekend waarin ontspanning en serieuze gesprekken elkaar goed afwisselen. Tegelijkertijd is dit ook een mooie gelegenheid om elkaar beter leren kennen.

Alpha is een mooie en laagdrempelige manier om te leren wat het Christelijke geloof inhoudt. Iedereen komt met zijn eigen vragen, ideeën en knelpunten over en in het geloof. Binnen de Alphacursus is geen vraag te gek! Het team, de kringleiders en commissieleden, dat de Alpha leidt, gaan graag met jou in gesprek over je vragen en knelpunten. Zij proberen je te helpen in je zoektocht naar de basis van het geloof en de zin van het leven.

De Alpha begint met een gezellige goede maaltijd. Na het eten luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepjes. Daar praat je over het onderwerp door. Na de tijd voor de kleine groepjes wordt de avond afgesloten met een borrel. Voor wie?

Vraag jij je af of er meer is? Ben je op zoek naar de zin van je leven? Ben je op zoek naar de basis van het christelijk geloof? Loop je rond met andere levensvragen of wil je meer te weten komen over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou!

Welkom!
Lijkt het je wat? Ook volgend collegejaar gaat er weer een Alphacursus van start. Er is nog niet veel over bekend, dus meer informatie gaat nog komen. Voor vragen over Alpha kun je altijd mailen naar info@vgsw.nl, dan kunnen wij je verder helpen! Of bekijk nog dit filmpje: