Meer Informatie
Veelgestelde vragen
-
Een studentenvereniging staat goede studieresultaten zeker niet in de weg. De gemiddelde VGSW’er kan zijn studie goed combineren met het studentenleven. Het is zelfs gewoonte om samen in de universiteitsbieb te gaan zitten studeren tijdens de leerperiodes. Dan houden we elkaar scherp en blijft het leren dragelijk, ook als je hele dagen in de boeken zit. De mensen die wel vertraging oplopen, kiezen hier bewust voor in verband met een bestuursfunctie of een bijzondere commissie. Maar voor zulke commissies is er soms een vergoeding vanuit de universiteit beschikbaar, om te compenseren voor de vertraging. En uiteindelijk zijn alle activiteiten die we organiseren vrijwillig. Als jij dus een avondje aan je studie wilt zitten in plaats van een avond met de VGSW, dan kan je daar altijd voor kiezen.
-
Onze introductieperiode heeft inderdaad een wat ontgroenend karakter. Wel is het goed om te realiseren dat Wageningen een ‘braaf’ studentenstadje is, dus de horrorverhalen uit bijvoorbeeld Groningen, Leiden of Delft zijn veel zwaarder en heftiger dan onze introductieperiode. Verder is het zo dat alles dat tijdens de introductieperiode gebeurt, bedoeld is om je jaargroep en VGSW te leren kennen. Over alles is goed nagedacht en er wordt altijd rekening gehouden met individuele personen, het laatste wat we willen is dat je eerste kennismaking met VGSW een nare bijsmaak heeft.
-
De VGSW vertelt haar leden niet wat zij wel en niet mogen doen, iedereen is verantwoordelijk voor zijn of haar drankgebruik. Wel is het zo dat we onder de achttien jaar geen drank serveren. Juist daarom let iedereen op zijn of haar eigen grenzen, en komt het niet vaak voor dat mensen dronken naar huis gaan.
-
De VGSW is van oorsprong een gereformeerde studentenvereniging, maar we zijn in 2003 opengesteld. Dit betekent dat studenten van alle christelijke achtergronden welkom zijn bij de VGSW. Binnen onze vereniging hebben we een diversiteit aan Christelijke stromingen. Juist door het ontdekken van de verschillen en de overeenkomsten met elkaar in gesprekken op kring, op kroeg of waar dan ook kan je steeds meer ontdekken wat het geloof en God in jouw leven betekenen.
-
De VGSW heeft een lage contributie van 55 euro per jaar. Dit geld wordt gebruikt voor promotiemateriaal, lidmaatschap van IFES, subsidies van lezingen, etc. Voor de rest van de activiteiten moet natuurlijk ook betaald worden, maar hier kies je zelf voor. Het is aan jou of je mee gaat op de weekenden, of je VGSW-kleding koopt en hoeveel drankjes je drinkt op kroeg. Het kost dus zoveel geld als je zelf wilt!
Heb je nog meer vragen voor ons? Of is er iets nog onduidelijk in de bovenstaande antwoorden?
Vul dan het onderstaande formulier in!