Welkom bij de AID!

Over de Vereniging

 • VGSW, christelijk, verbredend en actief

  Ben jij christelijk en op zoek naar een te gekke studentenvereniging? Dan ben je hier aan het juiste adres! VGSW is een hechte, gezellige en studentikoze vereniging waar vriendschappen voor het leven ontstaan. Samen met andere christelijke studenten leer je in verbondenheid met God jezelf en de wereld beter kennen. En VGSW biedt nog veel meer. Kroegavonden, hechte jaargroepen, de wekelijkse Bijbelkring, lezingen en gezellige weekendjes weg maken het leven bij VGSW tot een feest! Heb je zin om de sfeer te proeven? Kom bij ons langs in Vreemde Streken!

 • Irmen Boel

  Irmen Boel

  Hoi, ik ben Irmen! Aan het begin van dit jaar ben ik de VGSW heel spontaan ingerold. Ik kende de VGSW via een vriendin, en ben een avond gaan kijken. Ik was direct verkocht. Ik ga nu elke dinsdag naar Bijbelkring, en elke donderdag naar jaargroepseten en kroeg. Mijn jaargroep is een groep met wie ik alles kan delen en ik weet dat ik bij VGSW altijd mezelf kan zijn. Dit merkte ik vooral toen ik aan mijn studiekeuze begon te twijfelen. Toen ik halverwege het jaar stopte met de opleiding Dierwetenschappen was de VGSW een plek waar ik terecht kon met vragen en voor advies. Komend jaar ga ik Logopedie studeren in Utrecht, maar ik blijf bij deze vereniging, want een leven zonder VGSW kan ik me echt niet meer voorstellen!

 • Jord Dickhof

  Jord Dickhof

  Wil jij ook zo’n leuk stukje over jezelf op de Instagram of Facebook van VGSW hebben, dan is de VGSW echt iets voor jou! 

  Ik ben Jord Dickhof en ik studeer al weer een tijdje Levensmiddelentechnologie hier in Wageningen. Zo spontaan lachen op een foto is niet echt mijn ding, maar toen ik aan al die mooie dingen dacht die de VGSW mij heeft gebracht, was die lach niet meer moeilijk. Het leukste huis met de leukste huisgenoten, lange avonden op kroeg met misschien zo af en toe een biertje (of 2), mijn kindje: de speciaalbierproeverijen, serieuze gesprekken, de leukste commissies, een opbouw van je geloofsleven en ga zo maar door. De VGSW is gewoon het E-nummer in mijn leven: je wordt er vaak op gewezen dat het erin zit, maar het maakt het leven alleen maar beter!

  Maar dit zal je bij elke vereniging wel horen, maar over de VGSW zit een bepaald sausje en dat sausje maakt het de mooiste Christelijke vereniging in Wageningen! Maar zoals met al het eten, door verhalen te horen weet je nog niet hoe het smaakt, daarvoor moet je toch echt lid worden. 

  Dus wie weet zie ik jouw hoofd straks wel op de sociale media van VGSW naast die van mij en dan weet je dat je de beste keuze van je leven hebt gemaakt en kan  je niet meer genoeg krijgen van het VGSW sausje.

 • Twan Spek

  Twan Spek

  De naam is Twan Spek en ik studeer ruimtelijke planning. Ik ben lid geworden bij VGSW, omdat ik de wekelijkse Bijbelkring, kleinschaligheid en unieke gezelligheid erg vond aanspreken. Wat ik niet had verwacht is dat de VGSW voor mij een thuisbasis zou worden van waaruit ik zou gaan leven.

  Door de VGSW heb ik mogen groeien in geloof, zelfvertrouwen en openheid. Ook geniet ik van de (te) gekke dingen die ik heb gedaan. Denk hierbij aan op vakantie naar Macedonië, mezelf in een boom laten hijsen tijdens een spooktocht, vol trots nieuwe liedjes verzinnen en zingen, of gewoon uit het niets midden in de nacht, via de brandtrap, een flat op klimmen. Dit is allemaal mogelijk, omdat iedereen op VGSW lekker zichzelf kan zijn en niet bang is om samen gekke activiteiten te ondernemen.

  Toch heb ik nog het meest kunnen genieten van de persoonlijke sfeer. Iedereen kent elkaar, staat altijd open voor een goed gesprek en is bereid om je te ondersteunen waar nodig. Dit is mogelijk omdat we maar met 60 zijn. Met zijn allen een super actieve en hechte groep!

 • Elise van den Belt

  Elise van den Belt

  Hoi! Ik ben Elise en studeer Verpleegkunde in Ede. Met een kijkje op de website van VGSW was ik al om: deze vereniging past bij mij. Een keuze waar ik nog altijd super blij mee ben. Lid zijn van deze waardevolle vereniging zou ik omschrijven als heel veel lol maken, serieus nadenken over het geloof, mooie vriendschappen sluiten, gezellig borrelen en ruimte krijgen om jezelf te ontwikkelen. Doordat VGSW niet een enorm grote studentenvereniging is, kent iedereen elkaar en zorgt dit voor een hechte sfeer, iedereen hoort erbij. Ook is er bij VGSW ruimte om je eigen (gekke) ideeën uit te voeren. Dus wil je graag ‘s nachts zwemmen in de Neder-Rijn, liften naar het buitenland of voetballen met bevroren taarten? VGSW-ers doen met je mee! Kortom, VGSW heeft mijn studententijd tot een onvergetelijke tijd gemaakt.

 • André Hulsman

  André Hulsman

  Voor mij stond al heel snel vast dat ik zou gaan studeren in Wageningen. Een nieuw leven begon in iets wat voor mij een grote stad was. Na twijfel om wel of niet bij een christelijke of niet christelijke vereniging te gaan ben ik uiteindelijk bij VGSW terecht gekomen. VGSW is voor mij de juiste mix van geloof, borrelen en studentikoziteit. Dinsdag vierdiep ik met kring in het geloof en donderdag eet ik met mijn jaargroep om tot in de vroege uurtjes door te borrelen op kroeg. Het mooie aan VGSW is dat het kleinschalig is, je kent iedereen en iedereen kent jou. Binnen VGSW kan ik talenten ontplooien in commissies en ontspannen onder het genot van een (speciaal)biertje op kroeg. Wat ik ook mooi vind is op actie gaan naar de zusterverenigingen door ze spontaan te verrassen en daarna met elkaar te verzoenen. Daarnaast viert de studentikoziteit hoogtij in discussies op de ledenvergaderingen en bij het vieren van de Dies Natalis. Niet te vergeten zijn de mooie tradities die wij als VGSW rijk zijn, leuke gebruiken die de vereniging haar eigen karakter geven. Maar goed, soms is het ook leuk om er even tussenuit te gaan om iets ontspannends te gaan doen zoals op zeilweekend. De VGSW is voor mij een thuishaven waar ik kan zijn wie ik ben, mijzelf kan ontwikkelen en waar ik mij thuis ben gaan voelen in Wageningen.

 • Vera Sollie

  Vera Sollie

  Hoi, ik ben Vera! Naast mijn studie biologie ben ik lid bij VGSW, een mooie christelijke studentenvereniging. Ik vind VGSW een geweldige toevoeging aan mijn studententijd, omdat ik er goede vriendschappen aan heb over gehouden, er veel heb geleerd en veel lol heb gemaakt. VGSW is gezellig, studentikoos en erg divers qua leden en activiteiten. We hebben vaste verenigingsavonden met op dinsdag Bijbelkring en op donderdag jaargroepseten en kroeg met soms een lezing of een andere activiteit. Bijbelkring vind ik erg waardevol: het is een moment voor serieuze gesprekken en met elkaar leer je meer over God en Zijn werk. Naast de vaste avonden is er ook genoeg te doen! Je kunt meer leren op persoonlijk vlak door bijvoorbeeld in commissies te gaan en van alles te organiseren. Daarnaast wordt er onder leden regelmatig met elkaar afgesproken om te gaan sporten, eten, borrelen enzovoorts. Of iemand organiseert opeens een liftwedstrijd naar Frankfurt… Het kan allemaal bij VGSW!

 • Johan Aarnoudse

  Johan Aarnoudse

  Ik ben Johan, vorig jaar overgekomen uit het verre Zeeland om te gaan studeren. Ik studeer bedrijfs-en consumentenwetenschappen en heb het prima naar m’n zin. Ik heb genoeg vrije tijd om ernaast te werken, sociaal te doen en te sporten, wat zo’n beetje mijn hobby’s zijn.

  Ik ben de VGSW zonder veel nadenken en met veel toeval ingerold, maar wat ben ik blij met m’n keuze. De VGSW heeft me alles wat ik naast m’n studie nodig heb gegeven: door de vereniging sta ik veel sterker in mijn geloof en heb ik een hoop geweldige mensen leren kennen: vrienden waar ik vaak mee sport of game en bovendien vrienden om mee te praten en die om me geven. Daarnaast ben ik via de vereniging aan bijbaantjes gekomen. Oh, en ik heb leren zeilen.

  VGSW voelt echt als upgrade op mijn studentenleven. Hoe groot die upgrade is, bepaal je zelf.

 • Esther den Hertog

  Esther den Hertog

  Mijn naam is Esther, en ik studeer International Development Management op de Van Hall Larenstein in Velp. Na twee leuke studentenjaren in ’s-Hertogenbosch veranderde ik van studie en belandde ik in het verre Wageningen. Ik kwam in een huis vol VGSW’ers terecht, en eigenlijk hebben zij me meegesleept naar een open avond. Nu is de VGSW voor mij een leven naast mijn studie. Elke dinsdag ga ik naar kring om samen te eten, bidden en te praten over het geloof. Op donderdagen eet ik samen met mijn geweldige jaargroep en ga ik naar kroeg. Daarnaast hebben we onder andere ledenvergaderingen, verenigingsmaaltijden, activiteiten met andere christelijke verenigingen, volleybaltrainingen, weekenden, commissiewerk en lezingen. Eigenlijk heeft de VGSW je gewoon heel veel te bieden. Het is daarom voor mij de meest veelzijdige, actieve, christelijke en verbredende vereniging van Wageningen, en ik hoop dat hetzelfde voor jou gaat gelden!

Kom langs in Vreemde Streken

(bevrijdingsstraat 38)planning 1 AID
Planning 2 AID
Planning 3 AID

Avondprogramma

Vrijdag
Vrijdag
 • Vanaf vandaag ben je welkom in Vreemde Streken! We gaan gelijk al goed van start met de meest verfijnde biertjes bruisend vol karakter. Proef 5 excellente biertjes voor maar €5. Deze avond staat in het teken van gezelligheid. VGSW trapt samen met jou de AID af!

Zaterdag
Zaterdag
 • Toe aan iets anders dan speciaalbier? En altijd al eens willen weten wat er allemaal wel niet op een studentikoze tosti kan? Kom dan deze avond naar Vreemde Streken voor een heuse tosti-tapas, met tosti’s variërend van klassiek tot hypermodern. Proef en geniet van de sfeer bij VGSW.

Zondag
Zondag
 • Een authentieke VGSW kleinkunstkroeg! Durf jij je talent (of gewoon je lef) te laten zien om ons versteld te doen staan? Grijp dan die kans –en microfoon– en brul, jodel of grap erop los! En mocht dit je allemaal te wild zijn, het publiek heeft ook nog mensen nodig.

Maandag
Maandag
 • Ben jij de gene die soms ineens random feitjes weet? Dan ben je bij ons zeker aan het juiste adres. Samen met jou testen we onze kennis. Weet jij welke heerser er rond 1800 rondzwierf, of waar kaas van wordt gemaakt? Kom jezelf bewijzen alleen of samen met je groepje. Iedereen is welkom!

Dinsdag
Dinsdag
 • Zin in een avondje vol gekheid? Kom dan naar Vreemde Streken en voer uit wat je altijd al hebt willen doen. Van een kleine fietsjesrace en bitterbalbowlen tot het flippen van een pannenkoek of hamertje tik. Niks is ons te gek! Doe mee terwijl je geniet van een biertje of een frisje.

Woensdag
Woensdag
 • Ben jij nog zo fit als een hoentje? We kunnen ons voorstellen dat je toe bent aan een rustig avondje om even bij te komen van de AID. Maar… de AID is nog niet voorbij! VGSW zit nog gezellig in Vreemde streken en wacht op jou! Voor een pilsje maar natuurlijk ook voor een frisje.

25-30 augustus

Introweek vgsw

Veelgestelde vragen

 • Een studentenvereniging staat goede studieresultaten zeker niet in de weg. De gemiddelde VGSW’er kan zijn studie goed combineren met het studentenleven. Het is zelfs gewoonte om samen in de universiteitsbieb te gaan zitten studeren tijdens de leerperiodes. Dan houden we elkaar scherp en blijft het leren dragelijk, ook als je hele dagen in de boeken zit. De mensen die wel vertraging oplopen, kiezen hier bewust voor in verband met een bestuursfunctie of een bijzondere commissie. Maar voor zulke commissies is er soms een vergoeding vanuit de universiteit beschikbaar, om te compenseren voor de vertraging. En uiteindelijk zijn alle activiteiten die we organiseren vrijwillig. Als jij dus een avondje aan je studie wilt zitten in plaats van een avond met de VGSW, dan kan je daar altijd voor kiezen.

 • Je begint je tijd bij de VGSW met het novitiaat, onze introductieweek. Het Novitiaat wordt gehouden van 24 tot 29 augustus. Het doel van het novitiaat is dat je je jaargroep en de vereniging leert kennen zodat je het studiejaar kan beginnen met nieuwe vrienden, en je studentenleven bij de VGSW met kennis van onze tradities en gewoontes. Het lopen van het novitiaat is verplicht wanneer je lid wilt worden, dus houd deze week vrij in je agenda. Mocht je niet aanwezig kunnen zijn bij (een deel van) het novitiaat, dan is het ook nog mogelijk om het na-novitiaat te lopen. Dit zal plaats vinden op de avonden in een van de eerste weken van september. Overdag kun je dan gewoon naar college toe. Het is echter het meest prettig als je bij het novitiaat in de zomervakantie kunt zijn, omdat je je dan nog lekker alleen hoeft te focussen op het leren kennen van de vereniging. Mocht je een deel van het novitiaat in de zomervakantie er niet bij kunnen zijn, geef dat dan aan, dan kunnen wij kijken of het voor jou beter is om het novitiaat in de zomervakantie voor een deel te lopen, of toch te kiezen voor het na-novitiaat.

 • De VGSW vertelt haar leden niet wat zij wel en niet mogen doen, iedereen is verantwoordelijk voor zijn of haar drankgebruik. Wel is het zo dat we onder de achttien jaar geen drank serveren. Juist daarom let iedereen op zijn of haar eigen grenzen, en komt het (bijna) niet voor dat mensen dronken naar huis gaan.

 • De VGSW is van oorsprong een gereformeerde studentenvereniging, maar we zijn in 2003 opengesteld. Dit betekent dat studenten van alle christelijke achtergronden welkom zijn bij de VGSW. Binnen onze vereniging hebben we een diversiteit aan Christelijke stromingen. Juist door het ontdekken van de verschillen en de overeenkomsten met elkaar in gesprekken op kring, op kroeg of waar dan ook kan je steeds meer ontdekken wat het geloof en God in jouw leven betekenen.

 • De VGSW heeft een lage contributie van 55 euro per jaar. Dit geld wordt gebruikt voor promotiemateriaal, lidmaatschap van IFES, subsidies van lezingen, etc. Voor de rest van de activiteiten moet natuurlijk ook betaald worden, maar hier kies je zelf voor. Het is aan jou of je mee gaat op de weekenden, of je VGSW-kleding koopt en hoeveel drankjes je drinkt op kroeg. Het kost dus zoveel geld als je zelf wilt! 

Contact