• Irmen Boel

  Irmen Boel

  Hoi, ik ben Irmen! Aan het begin van dit jaar ben ik de VGSW heel spontaan ingerold. Ik kende de VGSW via een vriendin, en ben een avond gaan kijken. Ik was direct verkocht. Ik ga nu elke dinsdag naar Bijbelkring, en elke donderdag naar jaargroepseten en kroeg. Mijn jaargroep is een groep met wie ik alles kan delen en ik weet dat ik bij VGSW altijd mezelf kan zijn. Dit merkte ik vooral toen ik aan mijn studiekeuze begon te twijfelen. Toen ik halverwege het jaar stopte met de opleiding Dierwetenschappen was de VGSW een plek waar ik terecht kon met vragen en voor advies. Komend jaar ga ik Logopedie studeren in Utrecht, maar ik blijf bij deze vereniging, want een leven zonder VGSW kan ik me echt niet meer voorstellen!

 • Twan Spek

  Twan Spek

  De naam is Twan Spek en ik studeer ruimtelijke planning. Ik ben lid geworden bij VGSW, omdat ik de wekelijkse Bijbelkring, kleinschaligheid en unieke gezelligheid erg vond aanspreken. Wat ik niet had verwacht is dat de VGSW voor mij een thuisbasis zou worden van waaruit ik zou gaan leven.

  Door de VGSW heb ik mogen groeien in geloof, zelfvertrouwen en openheid. Ook geniet ik van de (te) gekke dingen die ik heb gedaan. Denk hierbij aan op vakantie naar Macedonië, mezelf in een boom laten hijsen tijdens een spooktocht, vol trots nieuwe liedjes verzinnen en zingen, of gewoon uit het niets midden in de nacht, via de brandtrap, een flat op klimmen. Dit is allemaal mogelijk, omdat iedereen op VGSW lekker zichzelf kan zijn en niet bang is om samen gekke activiteiten te ondernemen.

  Toch heb ik nog het meest kunnen genieten van de persoonlijke sfeer. Iedereen kent elkaar, staat altijd open voor een goed gesprek en is bereid om je te ondersteunen waar nodig. Dit is mogelijk omdat we maar met 60 zijn. Met zijn allen een super actieve en hechte groep!

 • Elise van den Belt

  Elise van den Belt

  Hoi! Ik ben Elise en studeer Verpleegkunde in Ede. Met een kijkje op de website van VGSW was ik al om: deze vereniging past bij mij. Een keuze waar ik nog altijd super blij mee ben. Lid zijn van deze waardevolle vereniging zou ik omschrijven als heel veel lol maken, serieus nadenken over het geloof, mooie vriendschappen sluiten, gezellig borrelen en ruimte krijgen om jezelf te ontwikkelen. Doordat VGSW niet een enorm grote studentenvereniging is, kent iedereen elkaar en zorgt dit voor een hechte sfeer, iedereen hoort erbij. Ook is er bij VGSW ruimte om je eigen (gekke) ideeën uit te voeren. Dus wil je graag ‘s nachts zwemmen in de Neder-Rijn, liften naar het buitenland of voetballen met bevroren taarten? VGSW-ers doen met je mee! Kortom, VGSW heeft mijn studententijd tot een onvergetelijke tijd gemaakt.

 • André Hulsman

  André Hulsman

  Voor mij stond al heel snel vast dat ik zou gaan studeren in Wageningen. Een nieuw leven begon in iets wat voor mij een grote stad was. Na twijfel om wel of niet bij een christelijke of niet christelijke vereniging te gaan ben ik uiteindelijk bij VGSW terecht gekomen. VGSW is voor mij de juiste mix van geloof, borrelen en studentikoziteit. Dinsdag vierdiep ik met kring in het geloof en donderdag eet ik met mijn jaargroep om tot in de vroege uurtjes door te borrelen op kroeg. Het mooie aan VGSW is dat het kleinschalig is, je kent iedereen en iedereen kent jou. Binnen VGSW kan ik talenten ontplooien in commissies en ontspannen onder het genot van een (speciaal)biertje op kroeg. Wat ik ook mooi vind is op actie gaan naar de zusterverenigingen door ze spontaan te verrassen en daarna met elkaar te verzoenen. Daarnaast viert de studentikoziteit hoogtij in discussies op de ledenvergaderingen en bij het vieren van de Dies Natalis. Niet te vergeten zijn de mooie tradities die wij als VGSW rijk zijn, leuke gebruiken die de vereniging haar eigen karakter geven. Maar goed, soms is het ook leuk om er even tussenuit te gaan om iets ontspannends te gaan doen zoals op zeilweekend. De VGSW is voor mij een thuishaven waar ik kan zijn wie ik ben, mijzelf kan ontwikkelen en waar ik mij thuis ben gaan voelen in Wageningen.

 • Vera Sollie

  Vera Sollie

  Hoi, ik ben Vera! Naast mijn studie biologie ben ik lid bij VGSW, een mooie christelijke studentenvereniging. Ik vind VGSW een geweldige toevoeging aan mijn studententijd, omdat ik er goede vriendschappen aan heb over gehouden, er veel heb geleerd en veel lol heb gemaakt. VGSW is gezellig, studentikoos en erg divers qua leden en activiteiten. We hebben vaste verenigingsavonden met op dinsdag Bijbelkring en op donderdag jaargroepseten en kroeg met soms een lezing of een andere activiteit. Bijbelkring vind ik erg waardevol: het is een moment voor serieuze gesprekken en met elkaar leer je meer over God en Zijn werk. Naast de vaste avonden is er ook genoeg te doen! Je kunt meer leren op persoonlijk vlak door bijvoorbeeld in commissies te gaan en van alles te organiseren. Daarnaast wordt er onder leden regelmatig met elkaar afgesproken om te gaan sporten, eten, borrelen enzovoorts. Of iemand organiseert opeens een liftwedstrijd naar Frankfurt… Het kan allemaal bij VGSW!

 • Johan Aarnoudse

  Johan Aarnoudse

  Ik ben Johan, vorig jaar overgekomen uit het verre Zeeland om te gaan studeren. Ik studeer bedrijfs-en consumentenwetenschappen en heb het prima naar m’n zin. Ik heb genoeg vrije tijd om ernaast te werken, sociaal te doen en te sporten, wat zo’n beetje mijn hobby’s zijn.

  Ik ben de VGSW zonder veel nadenken en met veel toeval ingerold, maar wat ben ik blij met m’n keuze. De VGSW heeft me alles wat ik naast m’n studie nodig heb gegeven: door de vereniging sta ik veel sterker in mijn geloof en heb ik een hoop geweldige mensen leren kennen: vrienden waar ik vaak mee sport of game en bovendien vrienden om mee te praten en die om me geven. Daarnaast ben ik via de vereniging aan bijbaantjes gekomen. Oh, en ik heb leren zeilen.

  VGSW voelt echt als upgrade op mijn studentenleven. Hoe groot die upgrade is, bepaal je zelf.

 • Esther den Hertog

  Esther den Hertog

  Mijn naam is Esther, en ik studeer International Development Management op de Van Hall Larenstein in Velp. Na twee leuke studentenjaren in ’s-Hertogenbosch veranderde ik van studie en belandde ik in het verre Wageningen. Ik kwam in een huis vol VGSW’ers terecht, en eigenlijk hebben zij me meegesleept naar een open avond. Nu is de VGSW voor mij een leven naast mijn studie. Elke dinsdag ga ik naar kring om samen te eten, bidden en te praten over het geloof. Op donderdagen eet ik samen met mijn geweldige jaargroep en ga ik naar kroeg. Daarnaast hebben we onder andere ledenvergaderingen, verenigingsmaaltijden, activiteiten met andere christelijke verenigingen, volleybaltrainingen, weekenden, commissiewerk en lezingen. Eigenlijk heeft de VGSW je gewoon heel veel te bieden. Het is daarom voor mij de meest veelzijdige, actieve, christelijke en verbredende vereniging van Wageningen, en ik hoop dat hetzelfde voor jou gaat gelden!

Open chat
Stel je vraag!
Vragen? Stel ze gerust aan ons!